.... jatkuu ...

Seuraavalla viikolla kipu aaltoili Tarjan vatsassa ja hän pyörtyi uudelleen. Tällä kertaa Jussi sattui paikalle ja vaati Tarjaa menemään lääkärin vastaanotolle. Tarja tilasi ajan terveyskeskuksesta. Lääkäri tutki Tarjan vatsaa kauan ja hämmästeli kipualuetta. Muutaman verikokeen jälkeen terveyskeskuslääkäri ohjasi hänet sisätautilääkärille, joka tutki ja teetti lisää kokeita.

Vastaanotolla lääkäri kysyi uudelleen Tarjan kuukautisista ja kuultuaan niiden olevan normaalit, hän pyysi Tarjaa silti pistäytymään naistentautien päivystyksessä. - Minä en löydä täältä mitään, mutta ehkä he löytävät. Tuollaista kipua ei kenenkään kuulu kokea eikä sietää!

Tarja laahusti sairaalan ovesta sisään. Neuvonnasta hänet ohjattiin suureen aulaan odottamaan. Vuoronumerolappu kädessään hän pääsi lopulta sairaanhoitajan luo. Lääkäriä piti odottaa aikamoinen tovi, mutta lopulta lääkäri tuli ja vei hänet ultraäänilaitteen luo.

- Jospa sittenkin olisit raskaana, hän kysyi. - Tätä on nyt jankattu niin monta kertaa, että se on mahdotonta, kuukautiseni ovat aivan normaalit, Tarja vastasi.

- Noh, katsotaanpa sitä vatsaa, kuittasi lääkäri ja levitti kylmää geeliä Tarjan vatsalle. Hän pyöritti minuutti minuutin jälkeen anturia turvonneen vatsan päällä, tarkensi kuvaa, vetäytyi kaemmas kuvaruudustaan, klikkasi ja tarkkaili kuvaa taas lähempää.

Lopulta hän käänsi kuvaruudun Tarjaan päin ja mutisi: - Kyllä, kyllä siellä vauva on! Elävä sikiö, noin 11 viikkoa vanha. - Ei voi olla totta, en ole huomannut mitään raskauden oireita, hämmästyi Tarja. - Mutta se on siis elävä, onko sillä kaikki hyvin, minulla kun on ollut niitä kipukohtauksia?

- Kyllä, vauva näyttää voivan hyvin, mutta joitakin tarkistuksia on vielä tehtävä. Tulisitko heti huomenna aamulla klo 8 uudelleen? Haluaisin, että meidän spesialisti katsoisi vielä tämän. Meillä on upouusi laitekin tällaisia tapauksia varten.

- Ok, aamulla sitten, nyyhkäisee Tarja. Hänen aivonsa takovat yhtä ainoaa ajatusta: - Vauvalla on kaikki hyvin, se heilutteli itseään, sillä on kaikki jäsenet, se on niin suloinen! Ne kivutkin saadaan varmasti hoidettua, kunhan vauva vain selviää.

Onnellisesti hymyillen hän avaa kotioven ja huutaa keittiössä hääräävälle Jussille: - Et ikinä usko, Vili saa pikkuveljen tai pikkusiskon! Ne mun kivut olikin raskauskipuja, miten mä en tajunnut ollenkaan. Olen keskittynyt niin Mummin sairauteen ja sun graduun ja kaikkeen muuhun, että en ollenkaan tajunnut, että voisin odottaa vauvaa.

...jatkuu...