Yön tunteina tuli mieleen majseiska ja pari muutakin otetta kitaran kaulalta. Sitten tuli mieleen tutkailla mitä mainiolle kitaristille Ben Granfeltille mahtaa kuulua. Jälleen kerran ilahduin aikamme tavaratalon tietokirjaosastosta: netissähän on kaikki! Ei ollut isobroilla tällaisia tietovarantoja aikoinaan. Ihan piti korvakuulolla opetella biisien soinnut ja sanat. Niinpä 'riding with my pontiac' soi broidin laulamana 'riding with my pony'. Ymmärrettävästi, mutta taisi vauhtikin hieman hiljentyä....

kuva: BGB Live - (Photographs by Marina Djakonoff), Garnfeltin kotisivuilta

Ben Granfeltin kotisivuilta löysin sitten sen majseiskankin: http://www.bengranfelt.com/index1.htm Video on kuvattu Kampin kitarapäiviltä keväällä 2006, jossa Granfelt oli muiden taitureiden kanssa esittelemässä kitararoita ja efektilaitteita - ja taitojaan. Tulipa videosta hyvä ja svengaava mieli! Venetykset ja vibrat tosin voivat yön tunteina kuunneltuina tuoda mieleen muutakin kuin kitaran.

Lapsuuteni löytöjä isobroidin levyhyllystä oli komean progebändin Wishbone Ashin levyt, joista erityisesti Pilgrim jätti lähtemättömät jäljet musiikin mereen sulkeltavalle nuorelle mielelleni. Siksi iloitsin kovasti, kun kuulin toivomusluiden valinneen Granfeltin kitaroimaan joukkoonsa.

Granfelt on ehtinyt monenlaista 40 vuodessa. Hän on soittanut mm. seuraavissa kokoonpanoissa:. Gringos Locos (1986 - 1991), Guitar Slingers (1991-1999), Leningrad Cowboys (1991-1998), Wishbone Ash (2001-2004). Oman bändinsä, Ben Granfelt Bandin, hän perusti jo vuonna 1993. Bassoa BGB:ssa soittaa legendaarinen Harri Rantanen ja rumpuja takoo toinen legenda, Miri Miettinen.

Viimeeksi näin Granfeltin livenä hieman ennen joulua 2005, kun hän yllättäen liittyi soittajien joukkoon ZOOKin keikalla. (zookista olen kirjoittanut ennenkin).

Seuraava keikka on Helsingissä, On the Rocksissa to 14.9.06. Kotisivuilta lisätietoja.