Kundit ryysi dösän takaosaan. Stina ja Iiris sipsuttivat perässä ja istuutuivat keskikäytävän kohdalle. Kundit heitti läppää ja dokas kaljaa penttien takana kyyryssä. Jonkin ajan päästä dösään änki deeku. Se rönttäs itseään hitaasti eteenpäin, katse tiukasti kohti dösän takaseinää ja Iiristä. Lopulta se lösähti penkille, käänsi hampaattoman suunsa kohti takapenkkiä ja korisi:

- Jätkät, hei... onks toi..
- Häh, mitä äijä?
- Niin, onks toi tyttö... onkse..
- Ai sun mutsis vai?
- Ei, ei, ku onks toi ihan oikee..?
- Joo, joo, on se ihan oikee, ei se oo hologrammi.
- Onks onk onk she hhuhurmaava Hhharrrmi Hhhahaaavikko?
- HAHAHA!! Ai Armi Aaavikoko?! Joo, onhan se, kato nyt, Harmihan se!

Dösä jarrutti ja jengi valui ulos. Deeku ryömi viimeisenä ja hoki:
- Ny mää voin kualla, ko oon Hhharminkin nähny.

Kundit huiskas bissepullot pusikkoon. Lähestyttiin Tavastian jonoa, Stina huokaili ja valitti jalkojaan ja kusihätäänsä. Tunnin kitinän jälkeen he pääsivät ineen. Iiris sinkos vessaan ja kundit haki sisäänpääsyn kunniaks lonkerot. Iiris päätti kierrellä mestat. Ei ketään frendii missään. Parasta oli kuitenkin Tavan portaat. Niitä ku nousi, ei kundit voineet olla huomaamatta Iiriksen upeeta vaaleaa lettiä ja pyöreää pebaa. Sitä kun sopivasti keinutti portaissa, kundit läpsäs melkein aina. Perse pyörimäs portais, se kannatti.

Kundijoukko oli jo hyvää vauhtia huitomassa uutta kierrosta lonkkaa huiviinsa. Iiriksen päätä kiristi ja silmiä kirvelsi. Saakelin piilolasit! Kyyneleet alkoivat norua pitkin poskia ja Iiris pakeni vessaan. Pakko oli vaihtaa silmälaseihin. Kun Iiris istui taas pöytään, Herba ähkäisi:

- Jumakauta, jätkät! Iirishän on ihan ku toi.. toi..
- Harmiko?
- Ei, ei ku.. ihan ku Juice!

 

http://www.jumpingpixels.com/80best.html

by: Sirontaa keulassa -bolgi 3.4.2006. Kiitos taas nauruista, joita muistot sävyttävät..  http://ok1808.vuodatus.net/blog/