"Rooman vesi on myrkytetty!" "Teemme Roomasta hautausmaan!" Näillä iskulauseilla pelottelivat terroristit roomalaisia viime kesänä, heti Lontoon iskujen jälkeen. "Rooma on seuraavana listallamme!" Näin lähestyivät terroristit Italian tiedotusvälineitä, jotka eivät kaihtaneet myyviä otsikoita, vaan latoivat ne sellaisenaan lehtiensä etusivuille.

15736.jpg

Sotapäälliköt suihkulähteellä - jep, kolikot ja arvat on heitetty. (Lapsenikin joutuvat palaamaan joskus Roomaan, homma hoidossa...)

Ystäväni kertoi lakanneensa lukemasta kesällä lehtiä, hän väsyi pelon tunnelmaan. Hän matkusti loppukesästä kuukaudeksi perheineen Suomeen, lepoon. Perheen tyttären kansainvälisessä koulussa kaikki luokkatoverit lähtivät kesäksi muualle. Italialaiset ovat dramaattisia itsekin, mutta nyt annettiin aineksia oikein olan takaa. Samaan aikaan Berlusconilla ei ole ollut minkäänlaista intressiä vetää italialaisjoukkoja pois Irakista.

Syyskuun 11 päivä oli ja meni. Lokakuun aikana Roomassa ja koko Italiassa vaikutti rauhalliselta. Nyt selvisi syykin miksi:

http://ok1808.vuodatus.net/blog/35676

Kiitos Sirontaa keulassa -blogille valaisevasta terrorismiraportista!