Musiikki on ihmeellinen asia, enkä lakkaa hämmästelemästä sen yhteyttä muistiin. Muutama sävel saa muistot tulvimaan ja aistit herkistymään. Voin jopa muistaa, mitä tein, kosketin, söin tai join jotakin kappaletta kuunnellessa. Mieleeni palautuu myös, miltä ympärilläni tuoksui ja miltä näytti. Ei ihme, että kirjailijat käyttävät musiikkia esim. tiettyjen fiktiivisten kohtausten tunnelman palauttamiseen. Aamulla on helpompi saada illalla aloitetun tarina hengestä kiinni, kun musiikin avulla kykenee virittymään tunnelmaan.

Tuima löysi blogissaan miellyttävän ranskalaisen musiikkimuiston. Jäin pohtimaan, muistanko saksankieliseltä musiikkialueelta mitään, onko minulla muistoja saksalaisesta musiikista. Jotakin alkoi putkahdella: Händel, Bach, Beethoven, Wagner, Mahler, Kraftwerk, NenaDie Toten Hosen, Berliinin Love Parade..

Uusimista löydöistä vastaa perheeni nuoriso, mainioita kokoonpanoja: Rammstein, Tokio Hotel, Silbermond,  Revolverheld, Oomph (Gott ist ein Popstar)...

Piti silti oikein miettiä, kuka se nainen oli.. kunnes mieleeni pätkähti Julia (Jule) Neigelin (synt. 1966 Siberiassa) hittialbumi Shcatten an der Wand. Vuosi oli 1988 ja Berliinin murtui 1989 marraskuussa... Niinpä Julen videokin kuvattiin varjoja vailla ... reihakkaissa kasaritunnelmissa Berliinissä. Kitaristin poninhäntä lienee melkein vienyt huomion onnistuneelta soololta.

Neigel - Stimme mit Flügeln

http://www.youtube.com/watch?v=8HVeGV6cBdo

                                       *                     *                  *

Sanotaan, että ihmisen laskeutuessa kuolemaan, kuuloaisti katoaa viimeeksi. Tämän tiedon varassa silittelin kuolevan äitini selkää, lauloin epävireisesti ja kuiskin varmaankin aika outoja, mutta halusin välittää. Halusin osoittaa välittämistäni ja välittää tiedon, että olemme isän kanssa läsnä, viimeiseen saakka. Äitini ei lähnyt yksin viimeiselle matkalleen, seisoimme vilkuttamassa ja laulamassa.

Angel with Violin Art Print by Melozzo da ForlíMelozzo da Forlí (1438-1494)

Moni pohtii tarkkaan, mitä musiikkia haluaa maahanpanijaisiinsa. Minä olen alkanut pohtia, mitä biisejä haluaisin viimeiseksi kuulla.. ja ikään kuin feidaantua muille (huuli)harppukonsertoille.

Welcome to Jungle! Save the Last Dance for Me, Isolden kuolemanlaulu "Liebestod", Musta aurinko nousee, Päivänsäde ja menninkäinen, Nightshift, Stairway to Heaven, Crossroads, Blue Haze, Goin' Down Slow ....

Tästä saisi mielenkiintoisen meemin aikaiseksi. Taidan haastaa ainakin Prosperon, Tuiman, Äijän ja Erkin, jos suostuvat pysymään riittävän leikkimielisinä aiheen totisuudesta huolimatta...