- Pure mua, jos musta tulee tollanen, pyysin tytärtä Oopperan kirppiksen jonossa. Olimme puolitoista tuntia etuajassa, sillä se oli puhdas vahinko. Luulin kirppiksen alkavan klo 17, mutta se alkoikin tuntia myöhemmin. Jonossa oli jo meidän saapuessamme kymmenkunta nuorta, maassa istuksimassa. Meitä ennen oli äiti, jonka tytär saapui pian. Nopeasti jono alkoi kehittyä peräämme.

Suurin osa jonottajista tuli oikeasta suunnasta, Kisahallilta päin, ja jäi jonon jatkoksi. Viiden jälkeen alkoi kuitenkin muodostua jono myös vastakkaisesta suunnasta. Töölönlahden rantaa kulkevat tulivat huomattavasti lyhyempään jonoon. Tämä aiheutti lievää närkästystä jonottajissa. Kunnes.

Kunnes jonojen sivustasta ajoi auto, josta jäi pois täti. Täti hivuttautui uskomattoman röyhkeästi nuorten eteen, aivan jonon kärkeen. Teko oli häkellyttävä, eivätkä nuoret sanoneet sanaakaan.

Täti Ykkösen jälkeen alkoi paikalle ilmestyä lisää tätejä. He eivät tyytyneet jäämään kummankaan jonon päähän, vaan jäivät röykkiöksi jonojen alkuun. Edessäni seissyt äiti ärsyyntyi, samoin teini-ikäiset tyttäret. Äiti ilmoitti rauhallisesti tädeille: - Jonon pää on tuolla, ja osoitti enismmäisen jonon päätä kaukana takanamme. Tyylikkääseen jakkuun pukeutunut täti ei ollut kuulevinaan. Jonkin ajan päästä äiti lähestyi tätiä uudelleen: - Ei ole reilua näitä nuoria kohtaan, että ette jonota jonossa. Täti ei kääntänyt päätään, eikä hievahtanutkaan, vaan vastasi: - Minä vain katselen.

Puolen tunnin päästä äidiltä meni hermo: - Te voisitte kyllä katsella tuolta muualtakin! Jonon pää on on tuolla! Täti kääntyi lopulta häntä kohti ja vastasi jäädytetyllä äänellä: - Kuulkaa, te pilaatte tunnelman.

Siinä vaiheessa minä purin jo hampaitani yhteen, etten olisi sekaantunut asiaan. Mieleni teki karjaista Täti Teflonille, että kukakohan se täällä tätä tunnelmaa oikien pilaakaan?! Käsittämätöntä. Mitä tapahtuu ihmiselle, jotta hänestä voi tulla tuollainen teflonpinta, johon ei mikään tartu tai teräskilpi, josta kaikki kimpoaa pois. Yksinäinen. Täti Teflon oli hyytävän yksinäinen. Minua kylmäsi ja pysyin hiljaa.

Sen sijaan käännyin vahtimestareiden puoleen ja sanoin: - Taisi olla yllätys, että täällä on näin paljon väkeä. Ensi vuonna teidän kannattanee järjestää paikalle joku, joka ohjailee jonoa. Tämä ei näytä sujuvan oikein sivistyneesti. Mielessäni ajattelin, että tietyltä sukupolvelta se sivistys oli jo huuhdottu kokonaan viemäriin. Nuoret sen sijaan käyttäytyvät esimerkillisesti. He, jotka tulivat etsimään kohtuuhintaisia vanhaintanssipukuja tai larppivatteita.

Menköön Täti Teflon vaikka Pariisin kirppikselle. Tosin sielläkin taitavat olla koot liian pieniä.