Kevät aukaisee suomalaisen ihmisen. Olen ollut kahtena iltana peräkkäin erilaisissa yhteisöllisissä LIVE-tapaamissa. Talonyhtiön kevättalkoot sattuivat myös samoille illoille. Näissä tapaamisissa on ollut ilo seurata ihmisten heräämistä toistensa yhteyteen ja mielipiteiden vilpitöntä jakamista. Haravat heiluivat ja grillit pysyivät kuumina - ja ihmiset kohtasivat toisiaan.

Toisessa tilaisuudessa teini-ikäisten vanhemmat loivat yhteyksiä toisiinsa. Vaihe oli liki vallankumouksellinen, sillä yleensähän lasten ikääntyessä suhde lasten kaveripiiriin ja varsinkin heidän vanhempiinsa etääntyy. Tässä pyrittiin nyt tutustumaan lähikoulun koko ikäluokan oppilaiden vanhempiin, ei siis vain oman luokan lapsiin ja vanhempiin.

Keskustelu oli vilkasta lasten tulevaisuudesta, yläasteikäisiä kun lapset ovat. Mutta sivuttiin ensimmäisessä tapaamisessa muutakin. Keskusteltiin yhteisten kotiintuloaikojen laatimisesta ja yleisesti nuorten maailmasta. Sivuttiin poikien pornosaiteilla vierailuja ja tyttöjen suhdetta ruokaan ja omaan kehoon.

Upeaa oli kuitenkin nähdä keski-ikäinen pariskunta, joilla on kokemusta ja tietotaitoa vanhemmuudesta. Heillä on yhteensä 5 lasta, ikävälillä 25 - 14. Huumorilla ja lämmöllä he höysitivät puheenvuorojaan. Kiitollisena seurasin heidän kommenttejaan.

Tämä ei selvästikään ollut ensimmäinen vanhempainilta, johon he osallistuivat - mutta jaksoivat silti saapua paikallle. Meille läsnäolijoille oli ehdottoman tärkeää nähdä perheen isä ja äiti, jotka selvästi näyttivät selvinneen kasvatustehtävästään!

Ps. Kirja-arvosteluni Jukka Linnan Pois jätetyt -antologista ei auennut kaikille lukijoille. Pitänee miettiä miten parannan sitä. Kyse oli siis Jukka Linnan ITSE kirjoittamista runoista, jotka hän on kirjoittanut eri salanimillä, pseudonyymeillä.

Espanjalainen runoilija Fernando Pessoa käytti useita salanimiä kutsuen niitä heteronyymeiksi. Linnalle tämä on varmasti tuttua, sillä hän rakentaa vastaavanlaisia yhteyksiä, kuin Pessoa, omien hahmojensa välille. Jäänkin odottamaan kehittyykö Saiman ja Jaanin välille rakkaustarinaa, vai onko odotettavissa jopa kolmiodraamaa...