mascara_standard_lengthenin.jpg

kuva: www.geka-brush.com/_img/application/mascara_s...

Jokaisella on kokemus huonosta työkalusta. On raivostuttavaa, jos vasaralla naulaa seinään iskiessä käteen jää vain varsi. Hermot menevät, jos pölynimuri mölyää vakuuttavasti, mutta roskat pysyvät matossa. Raivon puna kasvoilla kohoaa, kun tiedostot eivät siirry oikeassa järjestyksessä oikealle levylle, vaikka ohjekirjankin mielestä pitäisi.

Entä, kun nainen yrittää harjata silmäripsiinsä väriä tuhraamatta? Vuosia käyttämäni ripsiväri näppärinen harjoineen katosi markkinoilta. Aloitin harvakseltaan etsiä uutta tilalle. En mieltynyt yhteenkään. Ensimmäinen väri ei yksinkertaisesti tarttunut ripsiini, toinen oli paakkuista ja sotki. Tunnin kuluttua kaunistautumisesta muistutin pandakarhua.

Pulma laajeni sukupolvien rajan yli. Tytär ilmoitti pohtineensa, ettei sopivaa tuotetta ripsien värjäämiseen ei löydy. Lähdimme yhdessä maineikkaan tavaratalon kosmetiikkaosastolle. Matkalla valmistelimme puhettamme: - Etsimme ripsiväriä, jonka jäljiltä ripset näyttävät luontevilta, pitkiltä ja hyvin toisistaan erotetuilta. Emme halua lakupötköjä silmiimme, haluamme luonnollisen kauniin katseen!

Nuori myyjätär löytyy lattiatasolta laatikoita purkamasta. - Anteeksi, aloitan. Nainen nousee seisomaan ja kohtaan hänen katseensa, jota varjostavat paksut, yhteenkiinnittyneet silmäripset - juuri sellaiset, joita EN etsinyt! Häkeltyneenä takeltelen etsiväni ripsiväriä. Tytär hihittelee selkäni takana. Myyjätär esittelee ja uhkarohkeasti päätän ostaa yhden ripivärin kokeeksi. Kotona ostos osoittautui - tietenkin - virheeksi.

Aloin vaipua epätoivoon. Samaan aikaan näkökykyni heikkeni. Murehdin, että elän loppuelämäni värjäämättömin ripsin. Mikä murhe! Minulla on aina ollut pitkät ripset. Ne oli taivutettava, jotta ne eivät olisi osuneet silmälaseihin. Silmälääkärit läpi elämäni olivat niitä ihastelleet - kykenivät sentään jotain positiivista silmistäni lausumaan! Ja pojat, nehän lukivat taapermanit ja lupasivat hirttäytyä ripsiini...

Juuri ennen silmäoperaatioitani ystävättären suosittelemana ostin ripsivärin, jolla oli hämmästyttävä ominaisuus: se irtoaa vain yli 38 asteen lämmössä. Ripsiväri oli sen lisäksi juuri sitä mitä kaipasinkin: tarkkaharjainen, joustava ja selkeärakenteinen väri, joka sai näyttämään ripseni luonnollisilta ja tummilta. Ehdin testata väriä pari kertaa.

Operaatioiden jälkeen minulla oli uusi pulma. Miten laitetaan ripsiväriä silmälasit päässä?! Onneksi halpahallista löytyivät kapeat silmälasit, jotka nenälläni opettelin osumaan ripsiini enkä silmiini. Muutaman kerran jälkeen homma alkoi sujua. Olen kovasti kiitollinen ystävälle, joka ojensi käteeni oikean työkalun. Nyt on enää hallittava työkalun käyttö. Ripsenkään räpähtämättä.