Pakko kirjata nopeasti muutama sitaatti kirjasta ylös, tämä kun lähtee kohta lahjaksi... En raaski kirjaa avata kunnolla, ettei lahjan saaja huomaa, mutta pari ajatusta kirjaan tähän miettäväkseni jatkoa ajatellen. Ehkä saan vielä lukea tämän kirjan kokonaan.

Dalailama & Howard C. Cutler: Työn ilo - Onnellisuuden taito työssä, Tammi 2005

Nämä ajatukset ovat tosin Dalailaman kirjasta Onnellisuuden aika:

- Onnellisuus on elämän tarkoitus.

- Onnellisuus on enemmänkin riippuvainen ihmisen mielentilasta kuin elämän ulkoisista olosuhteista, tialnteista tai tapahtumista - ainakin silloin kun olemassaolon perustarpeet ovat kunnossa.

- Onnellisuuden voi saavuttaa kehittämällä sydäntä ja mieltä johdonmukaisesti suhtautumistapoja käsityksiä muokkaamalla.

- Onnen avaimet ovat ihmisen omissa käsissä.

Dalailama ei tarkoita, että pitää tyytyä mihin tahansa, päinvastoin hän kehoittaa jopa kapinoimaan, jos esim työolosuhteet eivät ole kunnossa. Aika amerikkalaisilta nuo minusta kuulostavat, siksi en taaskaan voi vain iloita, että jee, tässä on Elämäni Oivallus. Mutta harkittava noita on. Dalailamasta otetuissa kuvissa hän näyttää tyytyväiseltä ja onnelliselta.

Roomassa vierailessamme näimme tiibetiläismunkkeja. Yleisön pyynnöstä he suostuivat esittämään akrobaattitemppujaan. Minuun teki suurimman vaikutuksen heistä säteilevä sisäinen rauha. Heitä katsellessani tajsuin äkkiä kyynelehtiväni vuolaasti  liikutuksesta ja ilosta. Tunteet todella tarttuvat.